Publicerat: / Vardagsliv

Tillbaks från de döda, typ

Här sitter jag nu med bloggen under tangenterna igen. Jag väntar på att potatisen och morötterna ska koka färdigt samtidigt som min goda lyxlax ligger i ett foliepaket i ugnen. Det är mycket jag låtit bli att dela med mig av de senaste fyra månaderna. Det känns hemskt att det är så länge sedan jag skrev när det bara känns som någon vecka.
 
Strax efter förra inlägget i början på augusti åkte jag till Bondens Dag på Åkrabergs Trädgård. Det påminner om en hönsbytardag och innehåller allt ifrån hembakt till prydnadssaker och djur till försäljning. Denna gången sålda jag mina älskade höns Moa & Mia, ihop med den skräniga tuppen Olle och alla deras barn. Olle mobbade ut Jussi totalt och damerna trivdes så bra med honom så de fick flytta med honom till ett nytt hem, även om jag saknar dem något enormt. Hem kom jag istället med två nya små renrasiga dvärgkochin. Polly och Klara fick de heta och de trivs nu bra ihop med Tant Beda, Prillan, gamle Jussi och kaninen.
 

I september blev jag ett år äldre. Laglig kund på systembolaget. Två dagar senare gick jag och köpte en flaska vin och blev noggrannt granskad och jämförd med mitt körkortsfoto av kassörskan. Min enda tanke var: "Är jag en brottsling?" Hur som helst gick det bra och jag var närmare 100 spänn fattigare..
 
Några dagar senare blev jag uppringd från en man vid namn Lennart. Han har en mjölkgård jag hade sökt jobb på en gång i somras, jag skulle komma och provjobba i tre dagar för att känna om det var ett ställe för mig. Det slutade med en provanställning på 6 månader och såhär såg jag ut efter att ha varit där och hälsat på:
 
Lycklig om man säger så.
 
Oktober och november gick nästan obemärkt förbi, förutom den långt utdragna hösten. Det fanns knappt ett visset löv att fota och det lilla jag tog kort på var detta..
 
Detta var min första bild av stjärnhimlen btw!
 
I december hände det något. Jag hade skissat på en kotatuering hur länge som helst och i mitten på november hade jag mailat och ringt en tatuerare i närheten. Vibestämde att den 9:e december kl 12 passade bra. Nu har jag en mediterande jersey på axeln med buddhas gloria och en klöverblomma istället för en lotus. Hon har även ett fyrklöver för att representera ytterligare lycka. Den är jag otroligt stolt över, speciellt eftersom jag ritat den själv.

 
Nu är det dags att skyffla över lunchen i en plastlåda, och på något sätt lyckades jag bränna potatisen i kokkastrullen..  Sen måste jag iväg till mina kossor. Hej sålänge!

Louise Haugen
Jag är en gó & glá tjej på 20 höstar som älskar att dela med mig av min vardag i fotoformat. Att djuren är en stor del av mitt liv går knappast att undgå.
Till vänster om mina inlägg hittar du olika "följa-knappar" och nedan ser du mina senaste IG-bilder. Du får gärna maila eller kommentera. Annars är det bara att bläddra vidare neråt eller i kategorierna. Kram!