Publicerat: / Djuren

Haugen is back on track!

Jag mår bra igen, tjohoo!
 
EPILOG
Efter en veckas sängliggande skjutsade Andreas sin invalida och febernötta flickvän till vårdcentralen. De hade drop-in för bakterietjohejsan och det kände jag starkt var det jag hade. Min hals mådde icke bra alltså. Mina halsmandlar var svullna som pingisbollar och ur alla veck kom det äckligt var. hmm, gosigt vaa?
 
Jag höll på att kräkas när sköterskan gnuggade bomullspinnen i svalget på mig, det är tamejfan det värsta jag vet. Efter fem minuters väntan på provsvar fick jag veta att det var orsakat av någon bakterie, och läkaren ville kika i halsen med sin spionpenna med bläckspetsen utbytt mot en lampa. "Ojdå, det här såg ju inte bra ut!" Utbrast han nästan lite förskräckt. "Åh fy fan, nu kommer jag dö på kuppen" tänkte jag ju då, samtidigt som Andreas stod och såg på. "Jag skulle vilja att vi gör ett blablaspott-test på dig också" sa läkaren och bad oss följa efter honom till lab igen. Jag hann tänka att det är ju smidigt att göra spott-test om man bara spottar i en mugg för att de vad det är för fel på mig. "Sätt dig här så tar de hand om dig" sa läkaren och pekade på provtagningsfåtöljen. Andreas hann bara nämna att han fick rysningar av att tänka på vad man gjorde där. Han har en hemsk spruträdsla och tål verkligen inte blod så jag jävlades lite med honom och drog upp tröjärmen ovanför armvecket. "Fy! Lägg av." Sa han och rynkade näsan. "Happ, då ska vi ta ett blodprov på dig här" Sa nästa sköterska som kom fram till min fina så kallade fåtölj. "Då går jag ut i väntrummet sålänge!" Flämtade Andreas och flydde.

Efter att ha väntat ytterligare fem minuter fyra gånger om blev jag kallad till läkaren igen. "Jadu Louise, det var ju inte någon halsfluss den här gången." Jahaja.. Det var alltså inte herr halsflussbakterie Streptockock som hade orsakat det här, utan någon annan sort, vars namn jag tyvärr inte kommer ihåg. Den här varianten kunde ofta vara värre nämde läkaren och jag åkte på penicillinkur igen. Gött, en vecka till i sängen. Men jag hann med en hel dagsdos den dagen då vi var där såpass tidigt, så nu, dag nummer tre, så är jag superduperpigg! Jag fick med mig kameran ut när jag utfodrat alla djuren och såhär blev resultatet. Kram!
 
 

 
 
Mor jagar son -dålig skärpa, men lika roliga bilder för det!
 

Louise Haugen
Jag är en gó & glá tjej på 20 höstar som älskar att dela med mig av min vardag i fotoformat. Att djuren är en stor del av mitt liv går knappast att undgå.
Till vänster om mina inlägg hittar du olika "följa-knappar" och nedan ser du mina senaste IG-bilder. Du får gärna maila eller kommentera. Annars är det bara att bläddra vidare neråt eller i kategorierna. Kram!